mszp.hu | Belföld | kormányváltás közlemény Debrecen
2014. április 04. 14:40

Kormányváltást!

A 2014-es országgyűlési választási kampány végéhez közeledünk, hiszen április 6-án dönt az ország. Dönt arról, hogy az ország jó irányba halad-e vagy sem. Értékrendek választása lesz ez a javából Az a kérdés, hogy demokrácia, vagy diktatúra, Európai Unió, vagy Kelet, haladás, vagy lemaradás, Kormányváltó Erő, vagy Fidesz.

Minden politikai párt legfontosabb feladata közé tartozik, hogy a választások napjára mozgósítsa saját szimpatizánsait. Ebben természetesen az egyes pártok módszerei gyökeresen eltérnek egymástól. A Fidesz valamilyen „megfoghatatlan adatbázisból” kiindulva mozgósítja a szimpatizánsait. Az, hogy ez a mozgósítás mi alapján történik az tényleg rejtély, hiszen nem igazán értem, hogy került egy családtagom mozgósításra, aki már egy éve nincs az élők sorában, ráadásul sosem volt Fideszes szimpatizáns. Remélem, a szavazói névjegyzékben azért már nem szerepel. Ez finoman szólva is gusztustalan…

A mi módszerünk ezzel szemben az volt, hogy lakossági fórumokat, kitelepüléseket tartottunk, kerestük a lakossággal a kapcsolatot és nem bújtunk el fizetett aktivistákkal a választópolgárok elől. Ezen találkozók során szerzett tapasztalatokat beépítettük a programjainkba is.

Feltűnő különbségek alakultak ki, a város egyes területei között, illetve nagyon sok embert érintő probléma is előjött, melyek az utóbbi időben mind megoldásra vártak, és máig is megoldásra várnak. Megdöbbentő a szegénység és a reményt vesztettség! Nehezen megemészthető számunkra, hogy a 21. század elején még mindig hiányoznak városunk egyes részein az alapvető szükségletek kielégítésének a feltételei. Tiszta vezetékes ivóvíz, közvilágítás, csatornahálózat, postahivatal, pormentes út Bánk, Haláp, Pac, Biczó István kert területeken. Az, hogy a gyerekek több kilométert kénytelenek menetelni a buszmegállókig nyáron porban, télen zuhogó esőben bokáig érő sárban, ez számunkra elfogadhatatlan. A hivatalos ügyek intézését nehezíti az ezeken a településeken nem kielégítő internetes hálózat hiánya is.

A közbiztonság hiánya leginkább a kertes övezetekben érezteti hatását. A munkanélküliség, a szociális nyomor, a dolgozói szegénység miatt kialakuló reménytelenség leginkább ezeken a területeken érezteti hatását. Félre értés ne essék, érkezett panasz hozzánk a Kossuth tér közvetlen közeléből is a közbiztonságra vonatkozóan.

A választók nem akarnak félelemben, reményt vesztetten élni.

Arra kérünk mindenkit, hogy április 6-án, szavazzon a valódi változásra, szavazzon a Kormányváltó Erő jelöltjeire és listájára, és ne felejtsék, aki otthon marad az is az Orbán kormányra szavaz.

Dr. Szegedi István
1-es vk. jelöltje