mszp.hu | Belföld
2014. április 05. 18:14

Kormányváltók levele uniós nagyköveteknek

Levelet írtak a kormányváltó erők vezetői az Európai Uniós tagállamok budapesti nagyköveteinek, amiért a Nemzeti Választási Bizottság megbírságolta az ATV-t. A bizottság szerint a kereskedelmi televízió a kormányváltók vasárnapi budapesti demonstrációjának közvetítése során politikai hirdetéseket adott le, holott csak magát a rendezvényt közvetítette – erről tájékoztattak egyet nem értésüket kifejezve a kormányváltó erők elnökei.

Emellett felhívták a figyelmet az új választójogi törvényből és az új politikai hirdetési szabályokból fakadó anomáliákra, amelyek a gyakorlatban azt bizonyítják, hogy a pártok egyenlő esélyei a kampány során egyre inkább sérülnek a kormányzópárt, a Fidesz javára.

Mint megjegyzik, egyetlen uniós tagország sem lehet érdekelt abban, hogy inkorrekt vagy illegitim legyen a magyarországi választás éppen a májusi uniós  voksolás előtt, mivel a következmények pedig a térség politikai stabilitására is befolyással lehetnek.

MSZP
Együtt