Kormányzati alapítványok: Áder János ne adjon engedélyt az újabb fideszes lopásra!

Az MSZP felszólítja Áder János köztársasági elnököt, hogy a közpénzek védelme érdekében ne írja alá azt a törvénymódosítást, amellyel a Fidesz-kormány átvenné Matolcsy György jegybankelnök lopási módszerét. A jogszabály szerint ugyanis mostantól ismét létrehozhat alapítványokat a kormány, s ezzel egy új csatornát nyitna az államkincstárból a fideszes magánzsebek felé.
Mint ismeretes, a Magyar Nemzeti Bank eddig már több mint 10 tonna húszezer forintos bankjegyet, összesen 260 milliárd forint közpénzt játszott át a saját alapítványaiba, s ezen keresztül többek között Matolcsy György rokonainak és egészen bizalmas ismerőseinek. A mostani törvénymódosítás ugyanilyen lopásokat tenne lehetővé a Fidesz-kormány számára, mivel a jogszabályban nincs korlátozva, mennyi pénzzel gazdálkodhatnak ezek a szervezetek, valamint az sincs szabályozva, hogy kik és milyen alapon lehetnek a kormányzati alapítványok tagjai.

A kormányzati alapítványokról szóló törvénymódosítás nyílt bejelentése annak, hogy a Fidesz-kormány újabb lopásokra készül. A köztársasági elnök kezében van a döntés, hogy megadja-e nekik erre az engedélyt.

MSZP