2011. április 11. 15:50

Kormányzati merényletek

Ahogy sajtótájékoztatójukon is kiemelték, minden megoldás kulcsa a munkahely, amiből sajnos a legkevesebb van Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Sok településen egyedüli foglalkoztató az önkormányzat, akik Fidesz nyomásra kénytelenek tenni, a meglévő munkahelyek megtartásához eszmei terror társul, míg az állásvesztésekhez az is elég, ha valaki MSZP aktivista, vagy annak rokona. De sajnos itt még nem ér véget a sor. A kormány intézkedéseinek kárvallottjainak száma folytonosan nő. Az adócsökkentésnek bemutatott adóemeléssel az adózók 82 % - a kifejezetten rosszul járt. Minél kevesebbet keres, annál rosszabul járt sajnos.

A merénylet azonban a közfoglalkoztatási rendszer felszámolásával következett be. Amit egy tollvonással megtett a kormány, az 150.000 közfoglalkoztatott felszámolását jelentette. Vannak akiknek a zsebére a kormányzati merényletek pozitívan hatnak. Létezik már Fidesz árfolyam a tanácsadói és ügyvédi rendelkezési állás helyeken, amelynek kifizetése előtt olyan önkormányzatok is fejet hajtanak, akik még a segélyeket sem tudják kifizetni - mondta Szanyi Tibor, országgyűlési képviselő.

Az "ökrök" száma meseszerűen növekszik, már a hat főt is elérte azon fideszes képviselők száma, akik jogosulatlan állami tiszteletdíjakat vesznek fel. Ha munkahelyet akarna a Fidesz teremteni, az oktatási rendszert hatékonyítani akarná, nem cselédképzést indítani, és 15 -16 éves fiatalokat az utcára dobni.

Ha munkahelyet akarnának teremteni kiszámítható gazdaságpolitikájuk lenne. Ha munkahelyeket akarnának teremteni vigyáznának az ilyen csomagokkal is, mint az Orbán-csomag, amit ők csak Széll Kálmán Tervnek neveznek, mert az árfolyam ingadozás, amit előidéznek, kifejezetten rossz hatással van a befektetői kedvre, sem magyar, sem külföldi nem akar Magyarországra befektetni, sőt az exportot is megnehezítik.

Emellett többszázezer rokkant nyugdíjast döntenek a nyomorba, ami szintén kiemelten sújtja megyénket! - és közben nekik is munkát ígérgetnek!