mszp.hu | Belföld | Debrecen ételosztás Mengyi Roland
2016. augusztus 21. 14:50

Kósa Lajos tegye világossá érintettségét a Mengyi-ügyben!

Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségi tagja Debrecenben ételosztással egybekötött sajtótájékoztatóján a Voldemort-ügyről kiemelte: Mengyi Roland továbbra sem tisztázta, valóban ötmillió forint korrupciós pénz volt abban a nejlonszatyorban, amelyet a nyomozók szeme láttára vett át.
Gurmai Zita szerint a Mengyi-ügy hangfelvételei arról árulkodnak, hogy a fideszes Mr. 20 százalékok után a fideszes Mr. 90 százalékok is megjelentek a magyar politikában. Mengyi Roland kenőpénzes botránya miatt sok ezren válhattak a Fidesz rendszerszintű korrupciójának áldozatává – például Hajdú-Bihar megyében is.

Gurmai Zita ezért felszólította Kósa Lajost, hogy tisztázza: milyen kapcsolatban állt Mengyi Rolanddal és a Voldemort-ügy többi szereplőjével, valamint az ESZOSZ-t csődbe juttató vezetőkkel? Kósa Lajosról ugyanis köztudott, hogy korábban együtt focizott a Mengyi-ügyben érintett pályázatíró cég alapítójával, s a mai napig nem indokolta, hogy miért hisz Mengyi ártatlanságában. Ha Kósa Lajosnak vannak a fideszes Voldemort-üggyel kapcsolatos információi, álljon ki az emberek elé!

Mengyi Roland két hete nem tisztázza, hogy van-e köze a kísértetiesen hasonló ESZOSZ-botrány Fideszhez közeli szereplőihez.  Az ESZOSZ-nál is rengeteg közpénz tűnt el, miközben a szociális szövetkezet dolgozóit máig nem fizették ki. Orbán Viktor azt ígérte, senkit nem hagynak az út szélén, de a ki nem fizetett dolgozóknak a Fidesz semmilyen segítséget nem nyújtott.

A károsult emberek ezrei hiába kértek találkozót Kósa Lajostól, a Duna-parti luxuslakásban élő fideszes frakcióvezető tudomást sem vett róluk.

Az MSZP Mengyi Roland és az ESZOSZ-ügyében is elsőként tett feljelentést. A fideszes korrupció bűnöseinek felelniük kell! Minden luxusvillában lakó fideszesnek el kell majd számolnia a vagyonával, Farkas Flóriántól egészen a növekvő lakásokat feltaláló Rogán Antalig.

Továbbra is tudni akarjuk, miért nem engedték a nyomozók felettesei, hogy tetten érjék Mengyi Rolandot? Miért mondta Mengyi gyermekének keresztapja a hangfelvételeken, hogy a fideszes képviselő segítségével „ötmillióért elintézik az ügyet”?  Honnan tudta Mengyi Roland a „keresztapával” beszélgetve, hogy a pályázat „bent van”, ha az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta, hogy „nem is ismerem a döntéshozókat”? Miért kellett a fideszes Mengyi Rolandot az ötmillió kifizetéséről beszélő ismerősei szerint Voldemort nagyúrnak szólítani?

Gurmai Zita kijelentette: amíg a Fideszt csak a közpénzek lenyúlása érdekli, addig az MSZP az embereknek akar segíteni. Ezért követeljük a fizetésemelést az embereknek és rendszeres étel-osztásokkal is segítünk. Debrecenben például négy éve minden hónapban meleg ételt oszt az MSZP, az új kenyér ünnepe miatt pedig ma egész kenyereket is adnak aktivistáink a rászorulóknak.

A sajtótájékoztatót követő havi ételosztásán az MSZP Hajdú-Bihar megyei nőtagozata és a 3. számú választókerületi szervezete ma ünnepi ebéddel és új kenyérrel várta a rászorulókat. Sajnos a korábbi éveknek megfelelően most is sokan álltak a sorban. Debrecenben a Petőfi téren, és a jövőben is meleg étellel várják ebédre a szükséget szenvedőket minden hónap utolsó vasárnapján.

MSZP

Kapcsolódó galéria: Debreceni ételosztás - 2016. augusztus 21.

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kell az euró!

2017-08-15 15:16