Köszönet a baloldali szavazóknak!

Az MSZP megyei elnöksége, dr. Veres János, elnök, dr. Legény Zsolt és Halmi József, alelnökök a sajtó nyilvánossága előtt köszönték meg a baloldali szavazóknak, aktivistáknak, támogatóknak, delegáltaknak a kampányban végzett munkájukat.

A megyei elnök sajnálatát fejezte ki az alacsony részvétel miatt, és kiemelte: Bíztak abban, hogy többen elmennek szavazni. A számok mára egyértelműek – mondta - minden választáson küszködünk azzal a ténnyel, hogy Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében alacsonyabb a részvétel az országos átlaghoz képest.  Veres János elmondta, bár a kormánypárt is kevesebb szavazatot kapott, mint 2010-ben, ez a szavazatmennyiség, sajnos, nem a mi szavazataink számát erősítette, így nem tudott bekövetkezni a kormányváltás.

Dr. Legény Zsolt, egyéni jelöltként is megköszönte a választókerületében kapott szavazatokat, a delegáltak, a támogatók és az aktivisták munkáját. Hangsúlyozta, azért dolgoztak, hogy sikert érjenek el, ami sajnos nem következett be, de ellenzéki szerepben is arra készülnek, hogy a megyét képviseljék.

Halmi József egy idézettel kezdte tájékoztatóját: „Minden becsületes szívnek legszentebb a hon.”, amit Széchenyi egy másik gondolatával egészített ki, azokkal a szavakkal, amit elmondása szerint sok támogatója magáénak érez a választást követő héten.

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.”

Megköszönte egyéni jelöltként is mindazoknak, akik vasárnap szavazatukkal támogatták, azoknak, akik elmentek szavazni, és éltek a demokrácia egyik legnagyobb vívmányával. Megköszönte a szavazóköri delegáltaknak, hogy ebben a félelemmel teli országban is vállalták az arcukat, feláldozták szabadidejüket, hogy a választások tisztaságára felügyeljenek. Köszönetét fejezte ki azok felé is, akik vele együtt végigcsinálták a kampányt, a kampánysegítőinek, a közvetlen munkatársainak. Halmi József jelölttársai nevében is elismerését fejezte ki, azon kevés megyei médiafelület előtt, akik biztosították az ellenzék számára is a vélemény-nyilvánítás lehetőséget, és a korrekt tájékoztatást adtak.