Köszöntjük Kósa Ferenc képviselőtársunkat, az MSZP egyik alapítóját

Az MSZP nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm 75. születésnapja alkalmából Kósa Ferencet.

Tisztelettel köszöntöm, mert művészi pályája, páratlan értékteremtő munkássága elismerésünket, egy egész nemzet elismerését vívta ki. Az elismerésnél többet már csak a népszerűsége jelent, amit többek között a Tízezer napnak is köszönhetően a cannes-i filmfesztivál díja hozta meg a számára. Sokak előtt nem ismert, hogy ezt a filmet a díjesőt követően és néhányszor újravágva mutathatták csak be Magyarországon.

A magyar filmművészet óriási lépést tett előre, amikor Kósa Ferenc megalapította először a Balázs Béla, majd pedig az Objektív Film Stúdiót – új irányt kijelölve ezzel a szakmának és a művészvilágnak.

Újhullámos alkotóként, rendezőként nemcsak a művészetben, hanem a politikában is ugyanilyen invenciózus volt, mindig a haladás oldalán állt.

Az MSZP egyik alapítójaként tagja volt az első elnökségnek, korábban pedig a Reformszövetség Platform vezetőjeként küzdött a párt megújulásáért. Ezért is köszöntjük őt szívből jövő, nagy szeretettel, s nemcsak tisztelettel.

Ugyanakkor köszönetünket is kifejezzük 16 éves képviselői munkásságáért, azért, hogy minden körülmények között hű maradt baloldaliságához, annak eszméihez és értékrendjéhez.

Kedves Képviselőtársunk! Nagyon Boldog Születésnapot!