mszp.hu | közlemény Pécs
2014. szeptember 16. 15:37

Kővári János szentté avatná magát?

A megyei napilapban közölt interjújában Kővári elmondta, hogy Pécs legnagyobb baja a reménytelenség, Pécs egyre élhetetlenebb, emiatt hagyják el az emberek a várost.
Fotó: pecsistop.hu

A politikusok köpönyegforgatása régóta nem lepi meg az embereket. A köpönyegforgatás ékes példáját állítja elénk Kővári János, akit miután a Fidesz kirúgott az együttműködésből, most úgy tesz, mintha az elmúlt 5 évben nem lett volna maga is a Fidesz szekértolója, hovatovább pécsi országgyűlési képviselője.

Kővári Úr, az elmúlt 5 évben Ön hányszor emelte fel a szavát azért, mert rossz irányba mennek a dolgok? Mit tett Ön azért, hogy ez a reménytelenség kialakuljon?

Kővári Úr, mire gondolt akkor, amikor azt nyilatkozta, hogy a pártérdek vagy a gazdasági lobbi sokszor erősebb a pécsi érdekeknél?

Milyen gazdasági és pártérdekről van tudomása, ami erősebb a pécsi érdekeknél?

Milyen döntéseket szavazott meg az elmúlt 5 évben, amelyek gazdasági lobbit szolgáltak és nem a pécsiek érdekeit?

Azt tudjuk, hogy megszavazta az országgyűlésben a magán-nyugdíjpénzek államosítását, megszavazta a 27%-os Áfa-t, Pécsen megszavazta az ingatlanadót, az iparűzési adó emelését. Csendben nézte, ahogy Pécs a bűn városává válik, ahogy leépül a pécsi egyetem, ahogy a fiatalok elhagyják a várost és persze folyamatosan végrehajtotta a Fidesz központi utasításait, próbálta elhitetni a pécsiekkel, hogy minden szép és jó.

Persze, most kampány van, az érdekek különbözőek - így a korábbi barátokból ellenségek lettek. Kővári János eltette szekrényébe narancssárga széldzsekijét, majd keresett egy civil köpönyeget és megpróbálja így, álruhában, álcivilként meggyőzni a pécsieket arról, hogy ő egy szent és semmi köze az elmúlt 5 évhez, a Fidesz ámokfutásához.

A pécsiek azonban soha nem kedvelték a köpönyegforgatókat és az álszenteket. A pécsiek kezdenek felébredni, és nem kérnek sem a Fideszből sem a köpönyegforgató Kővári Jánosból.

Dr. Gulyás Emil
elnök, MSZP Pécsi Szervezete