Belföld | közlemény Kövér László Jobbik
2013. július 01. 12:12

Kövér forduljon orvoshoz

Kövér László ma újra bebizonyította, hogy alkalmatlan az ország egyik legfőbb közjogi méltóságának szerepére. Egy napilapban adott interjújában olyan kijelentéseket tett, amely nem csak a demokrácia iránti elkötelezettségét, de tiszta elmeállapotát is megkérdőjelezi.

A sors furcsa fintora, hogy az interjúban éppen Kövér László fordul szembe a Jobbikkal. Bár a házelnök, korábban az MSZMP Központi Bizottságának kutatóintézetében dolgozott, a kormánypárti képviselők közül mégis ő áll a legközelebb a radikális, szélsőjobboldali eszméket valló, nyíltan antiszemita párthoz.

Kövér, aki néhány éve a politikai ellenfeleinek címzett köteles beszéddel hívta fel magára a figyelmet, nemrég aktívan működött közre a nyilas parlament egyik tagjának újratemetésében. Zavaros gondolataival, most megpróbálja a hozzá legközelebbi eszméket és elveket valló Jobbik tetteiért is a baloldalt felelőssé tenni. Kijelentései régen túl vannak nem csak a józan ész, de a szalonképesség határán is.

Javasoljuk neki, hogy használja ki a parlamenti szünetet, és próbáljon rendet tenni kusza gondolataiban, teremtsen valamiféle harmóniát kommunista múltja és szélsőjobboldali jelene között, s ha ez önerőből nem megy, forduljon orvoshoz!

MSZP