mszp.hu | Belföld | Kövér László mezőgazdaság
2014. december 02. 13:23

Kövér László is beállt a vidék fideszes sírásói közé

A földadó bevezetésének terve kormányon belül is konfliktusokat generált az elmúlt napokban, de ma Kövér László is beállt a vidék sírját ásó kormánypárti politikusok közé.

A termőföld helyi megadóztatása ellen minden eszközzel fellépő MSZP a Mezőgazdasági bizottság Ellenőrző albizottsága ülésének összehívását kezdeményezte szerda reggelre. Ezt Kövér László a Házszabályra hivatkozva megakadályozta. A múlt héten pedig a földadó napirendre vételét a Mezőgazdasági bizottság fideszes tagjai akadályozták meg.

A Fidesz az internetadó és a cafeteria brutális megadóztatásának elbukott ötlete után most helyi földadó kivetésével próbálkozik azért, hogy helyben lenyúlható pénzekhez juttassa a fideszes önkormányzatokat. Nem számít, hogy ezzel megássák a vidéki Magyarország sírját.

Érthető, hogy a Földművelésügyi Minisztérium szakemberei meg akarják akadályozni a Nemzetgazdasági tárca akcióját, de szélmalomharcot vívnak, mert a Fidesz lemondott a vidékről.

A földadó elfogadhatatlan a négymillió, létminimum alatt élő ember és a kétmillió földtulajdonos számára is. A földadó újabb élelmiszerár-emelést jelent, az MSZP ezért ismét összehívja az albizottságot, hogy a kormánypárti képviselők kifejthessék, a költségvetési bevételnövelésen túl mi is indokolja a földadót.

Legény Zsolt,
a Mezőgazdasági bizottság Ellenőrző albizottságának elnöke