2012. augusztus 02. 13:29

Kövér milliárdokból épít magánhadsereget

349 háziőr vigyázza majd a 199 országgyűlési képviselő – vagy inkább Kövér László – nyugalmát a most napvilágot látott tervek szerint. Erre 2,3 milliárd forintot költ el teljesen értelmetlenül az ország.

A demokrácia leépítésének sokadik eszköze az Országgyűlési Őrség létrehozása, melynek többek között jogában áll parlamenti képviselőket testi kényszerrel kivezetni az ülésteremből, távol tartani a munkájuktól, vagy épp lakásukat, autójukat átkutatni.

A tervek szerint ehhez 349 őrt állítanak szolgálatba az adófizetők 2,3 milliárd forintjából, miközben magyar családok ezrei éheznek. Eleve érthetetlen, hogy a 199 fős új országgyűlésnek miért lesz szüksége ennyi Fidesz-huszárra, az viszont egyenesen elfogadhatatlan, hogy ekkora összeget áldozunk erre. A tervek szerint 200 millió forintot csak az új uniformisokra költenek. (570 ezer forint minden egyes ruháért!)

A "szabadságharc" ámokfutása nyomán tönkretett országban minden adóforintot különös óvatossággal kellene elkölteni, és semmiképpen sem a fideszes házelnök magánhadseregének létrehozására. Vagy talán az orbáni egymillió új munkahely ködös ígéretét ezzel a módszerrel próbálják beváltani? Döbbenetes pénzkidobásnak tartjuk, hogy a demokrácia leépítését, a narancsuralom bebetonozását az adófizetők milliárdjaiból kívánják megteremteni.

Felszólítjuk Kövér Lászlót, hogy autoriter hajlamainak finanszírozását ne az államkasszából kimarkolt pénzből fedezze!

Bangóné Borbély Ildikó,
országos elnökségi tag