mszp.hu | Belföld
2015. április 24. 14:56

Követeljük a kötelező trafiksötétítés eltörlését!

A magyar kormány működését végiggondolatlan döntések, ötletek tragikus következményei kísérik. Szinte minden nap kerülnek elő hírek törvények nem várt mellékhatásairól: tönkretett kisvállalkozások, családi cégek, tönkretett tanárok, nővérek, orvosok, romba dőlt életek a következmények között.

A magyar dohánykereskedelem szétverése is hasonlóan tette tönkre magyar vállalkozások sokaságát, hogy aztán a piac újraosztása után nagyrészt Fidesz-közeliek kezére kerüljön minden.

Ma már jól tudjuk: a trafikszabályzás célja a dohánykereskedelem Fidesz-közeli kezekbe történő átjátszása volt. Az indoklás persze képmutatóan gyermekek védelmére, a dohánytermékek láthatóságának csökkentésére hivatkozott. Ezért többek közt előírták a trafikok portáljainak átláthatatlanná tételét, a sötétítést.

Törekvő, munkát kereső, jövőjüket építő emberek tömege dolgozik ma szó szerint sötét lyukakban, néhány négyzetméteres, napfény nélküli cellákban ennek a Fideszes képmutatás következtében.

A trafikok tolvajok kedvelt célpontjává váltak, hiszen „úgy sem lát be senki”.  Kaposváron tragikus következménye lett mindennek: egy fiatal, ártatlan lány vesztette életét. A szörnyű tragédiát soha semmi nem fogja már ellensúlyozni.

Ezért követeljük, hogy a kormány azonnal nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlése érdekében.
Mi elutasítjuk a teljes mai trafikrendszert, és célunk, hogy megszüntessük azt a jelenlegi formájában. A közvetlen veszélyt azonban haladéktalanul, azonnal el kell hárítani!

Ezért követeljük a kormány lépését. Most, azonnal.

Kunhalmi Ágnes,
Kulturális bizottság alelnöke