2012. augusztus 01. 13:15

Középiskolás fokon is „Csak a Fidesz”

Újabb felháborító kirúgásokkal hívja fel a figyelmet magára a Fidesz. Szerencsére, ahogy Szigetszentmiklóson kiálltak eltávolított kollégáik mellett a pedagógusok, diákok, úgy most a mezőkövesdiek is szervezetten tiltakoznak két tanáruk eltávolítása ellen.

Még emlékszünk a szigetszentmiklósi Batthyány Gimnáziumra, ahol Kövér László barátját akarták igazgatónak, most pedig a mezőkövesdi szakiskola két, baloldali elveket valló, másfél évtizede tisztességgel oktató pedagógusát tették lapátra.

Zsíros állások a fideszes kádereknek, elbocsátások a szakembereknek ez az orbáni hatalomkoncentráció alapelve. A narancsuralmi munkahelyteremtés különös formája, hogy elismert és nagy tudású szakembereket rúgnak ki állami és önkormányzati intézmények (kórházak, iskolák, kulturális központok stb.) éléről, hogy helyüket a saját, Fidesz-hű zsoldosaikkal tölthessék ki.

A fideszes foglalkoztatáspolitika diktatúrákat idéző megnyilvánulása az is, ahogy kórházigazgatókat, bírákat nyugdíjaznak idő előtt, nyilvánvalóan azzal a célzattal, hogy baráti fülkeforradalmárokat nevezzenek ki a helyükre.

Pedig az útilaput nem a jól dolgozó szakembereknek, hanem a kormánynak kellene mielőbb a talpára kötni.

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy haladéktalanul fejezze be a diktatúrákra jellemző erőszakos káderpolitikáját, a civileket pedig ösztönözzük, hogy továbbra is biztosítsák támogatásukról az intézményekből méltatlanul eltávolított szakembereket!

Török Zsolt
szóvivő