2012. március 31. 09:44

Közpénz csak a Fidesznek?

A Simicska-Nyerges duóhoz köthető Közgép Zrt., amely eddig is számtalan vitatott tisztaságú közbeszerzésen jutott százmilliárdokhoz, most ismét sikeresen pályázott. Külön érdekesség, hogy a mostani, NIF Zrt. Győr keleti iparterületét övező közutak fejlesztésére kiírt közbeszerzésen teljesen "véletlenül" az egyedüli ajánlattevő a Közgép és a Magyar Aszfalt alkotta konzorcium volt. Így nem csoda, ha megnyerte a több mint 3 milliárdos tendert. Ehhez képest Schmitt Pál simlije smafu.

Az átláthatatlan, ismeretlen tulajdonosi viszonyokkal működő Közgép elnöke Nyerges Zsolt, akinek korábban állatorvosként dolgozó testvére - Nyerges Attila - politikai főtanácsadó a láthatatlan fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné mellett. A Közgép eddig már több mint 300 milliárd forint közpénzt nyert el különféle állami pályázatokon. Egy ilyen, kirívóan jelentős közpénzeket elnyerő cég esetében elvárható lenne az átláthatóság és a tisztánlátás. Igaz a Fidesznél, azaz annál a pártnál, ahol Schmitt Pál "álamfő" az ikon, a példakép, egy cseppet se csodálkozzunk azon, hogy a "forrásokat" házon belül osztják szét.

Orbán Viktor kiválasztottja, az emberek embere, Schmitt Pál mindenki egybehangzó állítása szerint csalt, majd ezt letagadva bele is hazudott saját nemzete arcába és most még fel is háborodott, hogy őt megvádolták. Az elmúlt napokban ezt az embert a Fidesz és pártszimbiótája, a KDNP közleményben védte meg. Ezzel hitet tettek a lopás, a csalás és a hazugság fogalmakkal fémjelzett értékrend mellett. Nem is lehet csodálkozni azon, ha a köznyelv szerint a Fidesz a tolvajok pártja. Az MSZP felszólítja a kormánypártok politikusait, hogy ne tűrjék ezt a szégyent! Magyarországnak szüksége van tisztességes, demokrataként gondolkodó és cselekvő jobboldali, konzervatív politikusokra, és ez a baloldal érdeke is.

Lehetnek vitáink, érvelhetünk sokféleképpen, de ami az elmúlt két évben történt hazánkban, annak semmi köze a jobboldalisághoz, a demokráciához. Sőt, még a hazafisághoz sem. Nem simliskedő Simicskák, Nyergesek irányította politikai bábokra, átveréssel érvényesülő, saját teljesítményt asztalra tenni képtelen vezetőkre van szüksége a nemzetnek, hanem dolgos, tisztességes, kompromisszumra és együttműködésre képes politikusokra. Itt az ideje, hogy a Fidesz elkergesse végre "démonait", és megtisztuljon a Simicskáktól, Nyergesektől, valamint az őket kiszolgáló politikai báboktól.

Beke Károly,
 az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke