Közpénzből kampányol a Fidesz

A Fidesz közpénzek bevonásával ipari méretekben kampányol. Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le a közpénzből folytatott pártkampányt, amely kormányzatinak álcázott narancsos hirdetések özönében és állami szolgálati autókkal való féktelen furikázásokban ölt testet!

A napilapokat, hírportálokat és köztereket ellepték a kormány hazugságait harsogó reklámok, miközben az Orbán-kormány miniszterei és államtitkárai fideszes rendezvények tömkelegét látogatják az adófizetők pénzéből vásárolt üzemanyagból, szolgálati kocsikkal, hajbókoló állami sofőrökkel.

Emlékezetes, Áder János köztársaság nélküli államfő épp egy hónapja intette "bölcs önmérsékletre" a pártokat, hogy a kampányaikat a majdan meghirdetendő kampányidőszakra összpontosítsák. Kétségtelen, Áder csak a pártokat feddte meg, a közpénzekből és munkaidőben pártkampányoló kormányról nem szólt.

Ezért az MSZP felkéri Áder Jánost, hogy tegyen rendet az elvtársai sorában, feltéve, hogy komolyan gondolta az egy hónappal ezelőtti szavait. Ezek ugyanis így szóltak: "Most még adott a lehetőség, hogy a hátralévő fél év bölcs és előrelátó munkával hasznosuljon a közösség javára." Az elmúlt egy hónapban az Orbán-kormány azonban szinte semmi mással nem foglalkozott, mint a politikai ellenfeleinek ócsárolásával, valamint ennek árnyékában a nyakló nélküli harácsolással, majd megállapította, hogy Magyarország jobban teljesít - nekik!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a hátralévő fél évben immár semmi olyan intézkedést ne hozzon, amely átnyúlik utódja ciklusára, leszámítva az ország folyamatos működését valamennyire lehetővé tevő rutintevékenységet. Ehhez semmilyen hirdetésre, avagy üzemanyag-pocsékolásra nincs szükség, a miniszterek és államtitkárok inkább töltsék az idejüket az irodáikban! Az államfőt pedig felszólítjuk, hogy önmérsékletet célzó kívánságait az általa kinevezettekre érvényesítse!

Szanyi Tibor,
országgyűlési képviselő