2011. március 09. 15:28

Kriza Ákos csak leszámolással és feljelentgetéssel foglalkozik

Káli Sándor volt MSZP-s miskolci polgármester szerint Kriza Ákos, a jelenlegi fideszes városvezető öt hónapja semmi mással nem foglalkozik, mint leszámolással és feljelentgetéssel - reagált az MTI-hez szerdán eljuttatott nyílt levélben Káli Sándor a polgármester sajtótájékoztatójára, amelyen Kriza Ákos arról beszélt, hogy hetvennégy olyan ügyben tettek feljelentést, amelyben a volt polgármester is érintett lehet.

A levélben az áll: "az emberek megtévesztésének régen ismert trükkje, hogy akkorát kell hazudni, ami már igaznak tűnik. Mással nem magyarázható, hogy Ön hétről hétre bombasztikusabbnál bombasztikusabbnak tűnő bejelentésekkel áll elő, melyeken még józanabb budapesti elöljárói is a fejüket csóválják." A volt polgármester úgy folytatja: "nagy hirtelen bejelenti, hogy 30 milliárd a holding adóssága, majd ripsz-ropsz, eltűnik a szakértői anyag".

Káli Sándor szerint Kriza Ákos "kreált egy új számot, most éppen 6 milliárd forintot, állítólagos károkozásról. Itthon nem meri elmondani, mert hátha valaki megkérdezné, hogy ezt miért kellene komolyabban venni, mint a korábban harsogott 30 milliárdot. Azt sem tudták igazolni. Tény, hogy Ön öt hónapja semmi mással nem foglalkozik, mint leszámolással és feljelentgetéssel"- olvasható a levélben.

Miskolc fideszes polgármestere budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala szerdán hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen.

Kriza Ákos közölte: a város tulajdonában lévő, tizenegy vállalatot tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nél történtek visszaélések, az okozott kár csaknem 6 milliárd forint. A feljelentésekben a volt MSZP-s polgármester, egy volt alpolgármester, a volt jegyző és a vállalatok korábbi vezetői is érintettek - tette hozzá.