Kubatov Gábor magyarázkodása hazug és szánalmas

Kubatov Gábor erőtlen hazudozásával csak még mélyebb morális válságba taszítja a Fideszt. Kubatov mentegetőzése azért is rendkívül szánalmas, mert ma már mindenki látja és érti, mi is történt a Nemzeti Választási Irodánál. Az emberek tisztában vannak azzal, hogy az NVI-nél megjelent kigyúrt verőlegények a Fidesz érdekei szerint cselekedtek.

Tény, hogy a Fidesznek érdeke a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás megakadályozása. Ezt Lázár János is elismerte, amikor azt mondta: ha ezt a népszavazást megtartják, azt a Fidesz el fogja veszíteni.

Tény, hogy az MSZP-s Nyakó Istvánt a kigyúrt verőemberek megakadályozták abban, hogy alkotmányos jogával élve elsőként adhassa le népszavazási kezdeményezését. Ezt a Kúria jogerős ítélete is megállapítja.

Tény, hogy Kubatov Gábor a Fidesz alelnökeként az FTC elnöke is, és az is tény, hogy a kigyúrt verőelegények a „Fradi Security”-nek dolgoztak.

Tény, hogy Kubatov Gábor hetek óta nem mer kiállni a valódi nyilvánosság elé, csak a kormány ellenőrzése alatt álló médiumoknak mer nyilatkozni.

Ha mindezen tények ismeretében a műholdas távközlés és az internet korában Kubatov Gábor azt hiszi, hogy az ő tengerentúli távollétének bizonygatása meggyőző magyarázat, akkor ki kell ábrándítanunk: egy szavát sem hiszi el senki.

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes