2012. augusztus 14. 11:46

Kudarc a konzultáció, megbukott Orbán

Teljes kudarc az orbáni konzultáció. A nemzeti konzultációs íveket a megkérdezettek mindössze 8 százaléka küldte vissza. Ez világosan mutatja az érdeklődés hiányát, és őszintén osztályozza a kormány munkáját: elégtelenre.

Kimondhatjuk: Orbán Viktort a választópolgárok megbuktatták.

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint Orbán Viktor nemsokára újabb levelet küld az állampolgároknak most éppen a munkahelyvédelmi akciótervnek nevezett kormányzati lózungról. Ez ismét egy értelmetlen, populista lépés, ami csupán a narancspárt önmagasztaló kommunikációját szolgája, valódi értelme, társadalmi haszna nincs. Orbán újabb – jogos – pofonba szalad bele.

Az előző konzultációból kiderült, Orbán Viktor hiába költött 850 milliót személyes kampányára, az embereket cseppet sem érdekelte a miniszterelnök erőlködése, hiszen pontosan tudták, a kérdések csupán álkérdések voltak: a válaszok már régen eldőltek, és a kormányzat erőszakos politikájába senkinek nem lehetett valódi beleszólása. Szerencsére a több mint 8 millió választó 90 százalékát még az orbáni kommunikációs-gépezet sem tudta megvezetni, és egész egyszerűen szóba sem állnak vele.

Ezért felszólítjuk Orbán Viktort, ne költsön el újabb százmilliókat felesleges kampánylevelekre, a munkahelyvédelemről ugyanis nem beszélni kell, hanem tenni kell érte! A levelezésre költött pénzt inkább koncentrálja az általa vizionált egymillió új munkahely megteremtésére; bár ahogy jelenleg a munkaerőpiac a Matolcsy-féle ámokfutás miatt áll, ezt a jelentős összeget fordítsa az egyre csökkenő számú munkahely megtartására!

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője