Kudarcba fulladt az elektronikus anyakönyvrendszer bevezetése

A Fidesz-kormány kudarcot vallott az elektronikus anyakönyvrendszer bevezetésével, ezért az MSZP felszólítja a kabinetet: azonnal állítsa helyre az anyakönyvezés új, elektronikus rendszerét, vagy ha erre nem képes, jogszabály-módosítással biztosítsa, hogy mégse zárják le a papíralapú nyilvántartást 2014. július 15-én! Csak így előzhető meg a még nagyobb káosz, amiből az Orbán-kormány az elmúlt 24 órában már ízelítőt adott Magyarország polgárainak.

Vajon mire költöttek Orbánék 920 millió forintot, ha az e-anyakönyvezés nem működik? Mi lesz itt július 15-e után, ha már most napokat, heteket csúszik az anyakönyvek kiadása? Félő, hogy kismamák nem juthatnak hozzá az őket megillető támogatáshoz és gyászoló családoknak kell elhalasztaniuk a temetést, mert az állam nem adja ki a halotti anyakönyvi kivonatot.

A Fidesz-kormánynak azonnal meg kell oldania ezt a botrányos és megalázó helyzetet! Indítsák be az elektronikus anyakönyvrendszert, vagy ismerjék be, hogy marad a 120 éve működő, papíralapú anyakönyvezés, és csak annyi történt, hogy lenyúltak 920 millió forintot.

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő