Belföld | Ócsa szociális lakópark közlemény
2013. január 15. 17:03

Látszatmegoldás helyett igazi megoldást!

Még egy hónapig lehet jelentkezni Ócsára. A puszta közepén épülő lakóparkba készülő családok pályázatait a Máltai Szeretetszolgálat rangsorolja, majd az esélyesekről környezettanulmányt készít. Ez a jövedelmi-vagyoni helyzet, a rokoni, baráti kapcsolatok mellett a jelentkezők munkaerő-piaci esélyeit, közmunkára való hajlandóságát is feltárja. Az ígéretek szerint március 20-ra összeáll a bérlők listája.

Ha jól értjük, a kormány célja az, hogy olyan családok kerüljenek a lakóparkba, akiknek Ócsa lehetőséget ad az újrakezdésre. Olyan családokat keresnek, akik rendelkeznek az új lehetőség megragadásához szükséges képességekkel, vagyis átmenetileg kerültek csak nehéz helyzetbe. Így a bérlők aligha a tartós krízishelyzetben lévők köréből kerülnek majd ki.

Az ócsai adóspark még látszatmegoldásnak is kevés lesz. Tisztelt kormány! Nem 80, hanem 1750-szer 80 (!), azaz 140 ezer család képtelen a hitelének törlesztésére ma Magyarországon!

Nagy a csönd az eszközkezelő körül is, nagy a magáncsőd bevezetése körül is. Elég volt a látszatmegoldásokból! Felszólítjuk a kormányt, hogy találjon végre valódi megoldást a bajban levő családoknak! Abból a 6 milliárd forintból, amit Ócsára szórtak el, már rég vehettek volna 1200 összkomfortos lakótelepi lakást. Az MSZP ezért továbbra is a luxus-stadionberuházások lefújását, a felszabaduló források szociális bérlakásprogramba fektetését várja az Orbán-kormánytól!

Simon Gábor,
az MSZP elnökhelyettese