Lemondott a fideszes képviselő, külföldön fog dolgozni

Lemondott a komlói testület egyik fideszes képviselője, mivel külföldön kapott munkalehetőséget. A képviselő megüresedett mandátumára leghamarabb május közepén lehet kiírni az időközi választást.

Még tavaly október végén számolt be arról portálunk, hogy több baranyai városban is külföldi munkalehetőségekkel kacérkodnak fideszes képviselők. Akkor Siklóson a helyi alpolgármester, Varga Tamás előtt állt egy ilyen lehetőség, Komlóról kettő kormánypárti képviselő - Simon János és Mink Ernő már külföldön dolgozott, harmadikuk pedig - Borbás Sándor, a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője - közmunkából próbált megélni. Az origo.hu októberi cikkéből kiderül, az egyik komlói képviselő akkor már visszatérését fontolgatta Svájcból - a március elsejei gyűlöletkampány elleni komlói tüntetésen már képviselőtársai között állt a városháza előtt.

Információink szerint ugyanakkor Simon Jánosnak sikerült véglegesen külföldi munkát találnia. Értesülésünket Vaskó Ernő komlói jegyző is megerősítette, valamint elmondta, március elsejei határidővel érkezett meg hozzájuk a képviselő lemondása. A jegyzőtől megtudtuk, kedden fog ez ügyben összeülni a Helyi Választási Bizottság, ülésük után pedig a törvény adta keretek között leghamarabb 60 nappal későbbre lehet kiírni az időközi választást, ez ebben az esetben a május 12-ei vasárnapot jelenti.

Simon János - aki Komlón a 6. számú egyéni választókerület, a Kenderföld élén állt - lemondását Kupás Levente Tamás alpolgármester is megerősítette. Az alpolgármestertől megtudtuk, képviselőtársa szeptembertől tartózkodott külföldön egy próbaidős munkán, és valószínűleg véglegesíthették munkahelyén, mivel információink szerint már el is költözött Komlóról családjával. Kupás kérdésünkre elmondta, nem lehet arról beszélni, hogy Simon távolléte alatt képviselői tiszteletdíjban részesült, mivel Komlón mindegyik képviselő társadalmi munkában látja el munkakörét. A bama.hu decemberi cikke szerint Simon akkorra már lemondott az erőműnél betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, a delegált képviseleti jogáról is.