2012. március 15. 16:41

Lengyel testvérienkhez

Drága lengyel testvéreink!

Nagyon sok szeretettel köszöntünk benneteket hazánkban, a Magyar Köztársaságban, amely ma történének kulcsmozzanatára, az 1848. március 15-én Pesten kirobbant forradalomra és az azt követő szabadságharca emlékezik.

Kedves barátaink!

A közös történelmünk során létrejött megbonthatatlan lelki szövetség okán is biztosak vagyunk abban, hogy Titeket, akik pénzt és fáradtságot nem kímélve nemzeti ünnepünk alkamából hazánkba utaztatok, a jó szándék, a lengyel-magyar barátság ügye mellett való kiállás vezérelt. Ám higgyétek el, félre lettetek vezetve.

Olyan ügyhöz adjátok ugyanis az arcotokat, amihez - ha tudnátok, mi is valójában - biztosan nem tennétek. Orbán Viktor szellemisége épp ellentétes azzal a szellemiséggel, amely népeinket évszázadok óta összeköti. Orbán Viktor szellemisége éppen az, amely történelmünk során oly sokszor romba döntötte országainkat.

Biztosak vagyunk abban, hogy Ti sem örülnétek, ha egy olyan országba kellene hazatérnetek, ahol az elmúlt két évben elvették a nyugdíjatokat, ahol pártfüggővé tették a médiát, a bíróságokat és a közigazgatást, ahol a kevésbé tehetősek számára gyakorlatilag elérhetetlenné tették a felsőoktatást. Ahol lebontották a több mint húsz esztendő munkájával felépített demokráciát.

Kedves vendégeink!

Tudnotok kell, hogy Orbán Viktor a politikáját a megbélyegzésre, a kirekesztésre és az elnyomásra építi. Bennünket viszont a szolidaritás, a szabadságszeretet és a jog előtti egyenlőség tisztelete köt össze.

Ennek szellemében kívánunk Nektek nagyon kellemes tavaszi sétát, közös hagyományainkhoz méltó ünneplést Budapesten!

Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom