Lépfene-ügy: válaszokat várunk Fazekas Sándortól!

Nagy kár, hogy az élelmiszer-biztonságért felelős miniszter politikai hangulatkeltésnek tartja az igazság kiderítésének szándékát az óráról órára súlyosabbá váló tiszafüredi lépfene-ügyben. A közvéleménynek azonban tudnia kell, hogy:

Honnan származtak azok az állatok, amelyek az általa barátjának nevezett gazdálkodó tiszafüredi telephelyén az antrax-fertőzést hordozták? Volt-e karantén, vagy az állatokat azonnal a természetvédelmi terület legelőjére engedték? Mit csinált a hatóság az első vágás és az ügy kipattanása között eltelt közel két hétben? Két levágott állat hogy érintkezhetett 2000 emberrel? Milyen élelmiszer-biztonság az, ahol feketén vágott fertőzött hús kerülhet iskolás gyerekek elé? És ha már politika: mostanihoz hasonlóan súlyos, június végi botulizmusos eset után hajlandó végre levonni a politikai következményeket?

Felszólítjuk Fazekas Sándort, mint az élelmiszer-biztonságért felelős minisztert, mint Tiszafüred országgyűlési képviselőjét és mint a fertőzést előidéző gazdálkodó jó ismerősét, hogy haladéktalanul álljon a nyilvánosság elé, és válaszoljon az antrax kapcsán felmerülő kérdésekre!

Gőgös Zoltán,
agrárpolitikus