mszp.hu | Belföld | Pálffy Ilona NVI
2014. szeptember 25. 10:34

Lépjen valamit, vagy lépjen le az NVI elnöke!

Továbbra is csak a mellébeszélés megy az ÉKE civil szervezet nemzetiségi regisztrációs ajánlásainak újraszámlálása körül. Újraszámlálás esetén ugyanis kiderülne, hogy a Nemzeti Választási Iroda a nemzetiségi választás elcsalásának irodája.

A Pálffy Ilona által vezetett Nemzeti Választási Iroda egy hét alatt legalább háromszor mondott ellent magának a nemzetiségi választásokra szóló jelölések újraszámlálásának elutasításával kapcsolatban. Hivatkozott a Kúriára, belső szabályzatára, az újraszámlálás elhalasztására és titkos adatkezelésre is csak azért, hogy elkerülje az ajánlások legalább egyszeri újraszámlálását, amely pedig minden igaznak mondott demokráciában lehetséges.

A NVI folyamatos mellébeszélését látva az ÉKE – MSZP Roma Tagozat szövetség bizonyítottnak látja, hogy a Fidesz elvette a magyarországi romáktól a demokratikus választás lehetőségét az októberi nemzetiségi választásra. Csak az Orbán-rezsimhez hű szervezetek állíthatnak országos listát az NVI végrehajtói felügyelete mellett.

Felszólítjuk a Választási Iroda Nemzeti elnökét, hogy ne fenyegesse a roma civileket, hanem számoltassa újra az ÉKE ajánlásait, vagy mondjon le, hiszen személyes felelősség terheli a roma nemzetiségi választások elcsalásában!

MSZP Roma Tagozat