mszp.hu | Belföld
2016. szeptember 08. 14:51

Levéltitkot sért a Miniszterelnökség?

Hogyan került a Miniszterelnökségre, és ott hogyan bonthattak fel egy olyan ügyészségi levelet, amelyet Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezetőnek címeztek? Tóth Bertalan erről kér azonnali tájékoztatást Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A levélben az a határozat volt, amelyben az ügyészség elutasította Tóth Bertalannak a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa ügyében tett feljelentését, melyet többek között azért tett, mert az alapítvány a gyanú szerint hamis üzleti dokumentációt tett közzé. Az elutasítás ellen Tóth Bertalan panaszt nyújt be.

Úgy véljük, fontos tisztázni a Tóth Bertalannak szóló ügyészségi levél miniszterelnökségre kerülésének és felbontásának körülményeit – különösen akkor, amikor az MTVA-nál fideszes lehallgatási botrány zajlik, a titkosszolgálatok pedig megfélemlítéssel próbálnak újságírókat beszervezni. Ha ugyanis a felbontott levélre Lázár János nem ad egyértelmű magyarázatot, felvetődik a kérdés: az ügyészség minden határozatát a Miniszterelnökségen hagyják jóvá?

Tóth Bertalan
az MSZP frakcióvezetője