Belföld | pazarlás
2013. január 12. 12:36

Lóvá tett ország

Orbán mindent megígért, és semmit nem tartott be. Ígért egymillió munkahelyet, a korrupció megszüntetését, a közbiztonság két hét alatti rendbetételét, a szélsőjobbosok hazazavarását, a pedagógus életpályamodellt, és a felesleges állami kiadások drasztikus csökkentését. Ebből semmit sem sikerült megvalósítania.

Kormányra kerülésekor Orbán azonnal beszerzési stopot hirdetett meg a költségvetési intézményekben. Ehhez képest elképesztő pazarlásra derült fény Józsa István kérdései nyomán. 30 millió a TEK külföldi műveleteire, 24 millió sporttechnológia szakértőnek, 226 millió a vidékfejlesztési minisztérium utazásaira, 33 millió forint a Közszolgálati Egyetem elhelyezésével kapcsolatos tanácsadásokra, 300 millió a "Nemzeti Könyvtárra”. Több tízmilliárdot fordítottak gépkocsikra, lábzsámolyokra, forgószékekre, mobiltelefonokra, informatikai eszközökre, országimázsra, utazásra, meseportál-fejlesztésre, és a jól bevált tanácsadói-ügyvédi szerződésekre. Nem akarunk álságosak lenni. Nyilvánvalóan vannak olyan szükséges kiadások, amiket nem lehet kikerülni, de mint a felsoroltakból kitűnik, számtalan értelmetlen, vagy a valós árakat jóval meghaladó kifizetés történt.

Orbán azt hiszi, kétharmados felhatalmazást kapott az ország átverésére, ezért lóvá teheti alakosságot. Elég ebből!

Az új MSZP-kabinet tanulva az előző kormányok hibáiból megszünteti a pazarlást az államigazgatásban, és fenntartható, stabil költségvetést fog megvalósítani.

Török Zsolt
szóvivő