2012. június 06. 12:13

Lövésük nincs, csak köpésük van

Felháborodva néztük azt a videófelvételt, amelyen a nol.hu riporterét tudatukból kivetkőzött „emberek” trágár és antiszemita kifejezésekkel fenyegetik, majd le is köpik.

Szomorú tény: a jobboldali szélsőségek térnyerése 2012 derekára Magyarországon odáig jutott, hogy a békés járókelők elleni rasszista, antiszemita és homofób támadások mindennapossá váltak.

Az elmúlt napok erőszakos eseményei azt mutatják, hogy hazánkban már fényes nappal sem léphet biztonságosan az utcára, ha történetesen cigány, arab, zsidó vagy valamelyik idegengyűlölettől elvakult elmebeteg annak látja…

A világhálót bejáró felvétel alapján egyértelmű, hogy a munkájukat tisztességgel végző sajtómunkások sem kivételek. Mi azonban nem hagyhatjuk, hogy megfélemlítsenek bennünket, mert a bátran és szabadon kimondott szó a leghatékonyabb gyűlölet elleni fegyverek egyike.

A másik pedig az idegenellenesség és a kirekesztéssel szembeni határozott törvényhozói, bírói és végrehajtói hatalmi fellépés. Több mint hiba, bűn volt ezért a kormánypártok részéről megakadályozni az MSZP által javasolt, a szélsőséges megnyilvánulásokat szankcionáló parlamenti etikai bizottság felállítását.

Felszólítjuk a kormányt, hogy ne csak szavakkal, hanem kézzelfogható intézkedésekkel is lépjen fel a Parlamentben a kisebbségeket kirekesztő verbális agresszió ellen éppúgy, mint a lassan mindennapossá váló utcai erőszak ellen!

A nol.hu riporterével messzemenőkig szolidárisak vagyunk, további munkájához kitartást és sok sikert kívánunk, a Magyar Televízió munkatársának tettrekészsége előtt pedig tisztelettel adózunk.

az MSZP Sajtótagozata