mszp.hu | Belföld | Nemzeti Béremelési Program
2015. június 27. 14:09

Lukács Zoltán: Több fizetés kell a magyar embereknek!

A magyar emberek jelenleg évente 3500 milliárd forinttal kevesebb fizetést kapnak, mint amennyi az európai uniós átlag. Az EU államaiban átlagosan a nemzeti össztermék 68 százalékát költik bérekre, míg nálunk ugyanez az arány alig több mint 50 százalék. Lukács Zoltán az MSZP alelnöke orosházi sajtótájékoztatóján kijelentette: egy jelentős fizetésemelés fedezete a magyar költségvetésben is meglenne, ha nem folyna el stadionokra, fideszes offshore cégekbe, áfacsalásokra és a brókerkormány egyéb mutyijaira.

Nem elegendő csak bizonyos áruk és szolgáltatások árát csökkenteni, hanem több fizetést kell adni az embereknek. Az MSZP Nemzeti Béremelési Programja azonnali 50 százalékos béremelést garantál a közszférában dolgozók számára és azt, hogy havonta senki sem vihet haza a 100 ezer forintnál kevesebb nettó fizetést. Ha Magyarországon európai árak vannak, akkor a fizetéseknek is európaiaknak kell lenniük. Ezért az MSZP Nemzeti Béremelési Programját minél előbb meg kell valósítani.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese mindezt azzal egészítette ki, hogy nem csak béreken keresztül lehet több pénzhez juttatni az embereket, hanem úgy is, hogy odaadják nekik azt, ami jár. Példaként azt a 150 milliárd forintot említette, amelyet fideszes offshore cégek 4 éven át a MET Zrt.-n keresztül az olcsó gáz drágán történő eladásával kivittek az országból, s ezzel 10 százalékos gázár-csökkentést loptak el az emberektől.

MSZP