feol.hu | Belföld
2012. december 18. 14:42

Luxus helyett pénzt az oktatásba

Az oktatásból nem szabadna pénzt kivonni – véli az MSZP megyei elnöke.

Horváth András a művészetek feletti bírálatot a társadalomra bízná a jövőben is. Ami a felsőoktatásban történik – a kapkodások, az egyeztetések elmulasztása, a roham munkában összecsapott törvények – jól jellemzik a kormány alkalmatlanságát – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Horváth András országyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke.

Hozzátette, egyértelmű, hogy a felsőoktatásból költségvetési megtakarítást kívánnak elérni. Pedig az oktatásra kellene pénzt fordítani, nem egyes luxus beruházásokra. Főleg az a fontos, hogy a hátrányos helyzetből érkezők is tanulhassanak. Ám úgy látszik, a Fidesz csak a saját elitjét akarja újratermelni.

Horváth kifejtette azt is, hogy az MSZP nem ért egyet a röghözkötéssel. A párt elkészítette saját oktatási programját, amelyet egyeztetett az érintettekkel. Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy a Magyar Művészeti Akadémia megerősítésével új cenzúra jött létre, erről szívesen meghallgatná Cser-Palkovics András kulturális bizottsági elnök véleményét. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt húsz évben szabad volt a művészet, a kultúra. A jövőben is a társadalomnak kellene eldönteni, mi az érték, nem pedig botrányoktól hangos testületnek.