Belföld | magánnyudíjpénztár közlemény
2013. január 22. 14:45

Magánnyugdíj, nagyon

Miközben az Orbán-kormány által erőszakkal államosított magán-nyugdíjpénztári vagyonnak már alig 15 százaléka van meg, egy átlagos magán-nyugdíjpénztári betét tavaly is több mint félmillió forint reálhozamot hozott. Vagyis még az Orbán-kormány ki- és beszámíthatatlan gazdaságpolitikája sem bírta annyira felnyomni az inflációt, hogy ne érje meg nagyon a Fidesz látókörén kívül eső pénztárakban biztosítani a nyugdíjas éveket.

De mivel az úgynevezett Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve az emberek zsebéből kirabolt magán-nyugdíjpénztári vagyon sorsáról az ígéretek ellenére továbbra is csak találgatások vannak, a következő kérdésekre várjuk az Orbán-kormány világos válaszát:

Hol vannak az egyéni számlák? Mire költötték a 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyont? Mikor kér bocsánatot a Fidesz azért, hogy közel három év alatt totálisan bizonytalanná tette hárommillió aktív munkavállaló jövőjét?

Korózs Lajos
elnökségi tag

U.i.: Mielőtt a reálhozamok alakulásáról szóló szokásos hazudozásba kezdenének, jelezzük: Magyarország ma már nem kíváncsi a fideszes kommunikációs trükkökre. A tényekre viszont igen.