Magyar katonai szerepvállalás: a külügyminiszter már mindent elmondott, az MSZP szerint nincs értelme az egyeztetésnek

Az MSZP nem vesz részt azon a keddi frakcióközi egyeztetésen, melyet Szijjártó Péter külügyminiszter hívott össze az Iszlám Állam elleni esetleges magyar katonai szerepvállalás kapcsán. Az egyeztetés ugyanis okafogyottá vált, mivel a Fidesz-KDNP-kormány nyilvánvalóvá tette, hogy a témában már minden fontos döntést meghoztak.

Külön árulkodó, hogy a Külügyminisztérium a mai napon tévedésből már a jövő heti közleményüket tette közzé, elárulva, hogy mindaz, amit Szijjártó Péter művel, csupán tét nélküli, kormányzati látszatgesztus. Ehhez az MSZP nem kíván asszisztálni.

Miután a Fidesz-KDNP-kormány már döntött a katonai szerepvállalásról, elvárjuk, hogy minden részletet hozzanak nyilvánosságra! Milyen intézkedésekkel biztosítják az általuk kiküldött katonák biztonságát? Az Orbán-kormány döntése nyomán milyen mértékben nő Magyarországon a terrorfenyegetettség és milyen konkrét intézkedéseket tesznek ezek elhárítására?

MSZP-frakció