mszp.hu | Belföld | haderőreform Simicskó István
2015. november 18. 14:12

Magyarország biztonsága érdekében azonnal fogjon hozzá a kormány a haderőreformhoz!

Simicskó István honvédelmi miniszter ma bejelentette, hogy 2016-ban is elmarad a kecskeméti repülőnap és haditechnikai bemutató. A döntés indokolt lehet a jelen körülmények között, egyben nyílt beismerése a Honvédség tragikus állapotának. Reméljük, hogy ez bejelentés a Hende Csaba nevével fémjelzett politika végét jelenti, amely a katonalétszám folyamatos csökkenésével, a haditechnikai eszközök drámai amortizációjával mára oda juttatta a Honvédséget, hogy már egy haditechnikai bemutató lebonyolítása is megoldhatatlan kihívást jelent.

Magyarország biztonsága érdekében elvárjuk, hogy honvédelmi vezetés belássa végre, hogy szakítania kell az előző évek gyakorlatával, amikor a Honvédséget pusztán propagandaeszköznek használták. Ne rendezvényszervezésre és protokolleseményekre költsék a milliárdokat, a vadászrepülőgépek ne stadionavató ünnepségek díszkellékei legyenek!

Magyarország biztonsága érdekében azonnal fogjanak hozzá az óriásira nőtt létszámhiány felszámolásához, indítsák végre meg az évek óta ígérgetett helikopterbeszerzést, és kezdjék meg az elöregedett eszközállomány cseréjét!

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő

Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke