Magyarország jobban tejel: Farkas Flóriánnak és a Türr István képzőközpontnak...

Az MSZP Roma Tagozata elszörnyülködve vett tudomást arról, hogy a foglalkoztatási szövetkezeti pályázat kiírása szerint, 5 milliárd forintot játszik át az Orbán-kormány saját politikusának.

A szegényeknek szánt fejlesztési forrást minden jel szerint Farkas Flóriánnak és a Türr István képzőközpontnak talicskázzák ki úgy, hogy egy nyílt pályázaton, gyakorlatilag egyedüli pályázóként vesz részt.

Az óriási összegű pályázatban azt is feltüntetik, hogy a „támogatott pályázatok várható száma: 1 db.”

A Roma Tagozat eddig is gyanakodva tekintett a „Szociális gazdaság fejlesztése - Foglalkoztatási szövetkezet létrehozásának támogatására” című NFÜ kiírásra. A nemrég zárult társadalmi partnerségi véleményezésen túlmenően is kiemelt figyelemmel fogjuk kísérni a pályázati projekt végrehajtását, mert nem látjuk biztosítva azt, hogy az ötmilliárd forint valós eredményt ér el. Az esetleges visszaéléseket, például a versenytársak kizárása a pályázatból, ki fogjuk vizsgálni.

A pályázat célja meglepő módon csupán annyi, hogy két év alatt ezer embert kiképezzen a szövetkezeti tagságra, majd létrehozzon egy szövetkeztet.

Ezzel a pályázati kiírással a Fidesz-KDNP katasztrofális mértékű rombolást végez a még épnek számító szövetkezeti elképzelések területén.

Felháborító, hogy az Orbán-kormány álságosan és cinikusan olyan pályázatot ír, amelyiken már előre megvan a nyertes.

A Roma Tagozat felszólítja a kormányt, hagyjon fel azzal a szemléletével, miszerint a pályázati pénzeket pártkasszának tekinti. A romáknak pedig felhívjuk a figyelmét, ne dőljenek be a „kampányprogramnak”, mert valójában nem róluk, hanem vélhetően a Lungo Drom uniós kifizetéséről van szó.

MSZP Roma Tagozat