mszp.hu | Belföld | választás 2014 Miskolc
2014. április 08. 15:55

Manipuláció készül, vagy felkészületlen a miskolci városvezetés?

Miskolcon közel két nappal a választás után sem tudható, hogy a város fideszes vezetése miként kívánja biztosítani a Borsod-Abaúj Zemplén megye 2. választókerületében az utolsó bontatlan urna biztonságos őrzését.

A választókerületben a baloldal jelöltje vezet a fideszes jelölt előtt 360 szavazattal. A szoros állás miatt az MSZP helyi vezetősége fontosnak tartotta, hogy meg tudja, hogyan és hol őrzik az urnát, hogyan gondoskodnak a biztonságáról a felbontásáig. Kérdésükre azonban nem tudott egyértelmű választ adni Miskolc jegyzője, Csiszár Miklós.

A főváros XV. kerületében, ahol a Fidesz jelöltje vezet, behegesztették, majd le is pecsételték az urnát rejtő önkormányzati helyiség vasajtaját. 2006-ban Edelényben pedig rendőr őrizte a vitatott szavazatokat tartalmazó urnát a bírósági eljárás lezárultáig.

Miskolcon, ahol a baloldali jelölt áll nyerésre, semmi ilyesmi nem történt, még csak pontos tájékoztatást sem kívánnak adni. Pedig az ő érdekük is lenne egy megnyugtató megoldás, hiszen a miskolci városvezetés eddig elégtelenre vizsgázott a választások lebonyolításában.

Gúr Nándor,
az MSZP alelnöke,