Már Magyarország versenyképességéről is hazudik a kormány

Már nemcsak a szegények számáról és a foglalkoztatás valós helyzetéről, hanem a magyar gazdaság versenyképességéről is hamis híreket terjeszt az Orbán-kormány, hazudott ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium, mikor azt állította, hogy "több mint tíz helyezéssel javult" a pozíciónk a Világbank versenyképességi rangsorában.
Nem igaz, hogy a Világbank évente kiadott versenyképességi rangsorában Magyarország jobb helyet foglal el, mint tavaly ilyenkor. A szomorú igazság az, hogy két hellyel lejjebb csúsztunk. Az évi 80 milliárd forintból hazudozó közmédiában ez persze nem okoz képzavart, de komolyabb helyeken azért helyén kezelik, azaz továbbra is a bóvli kategóriában tartják a kormány gazdaságpolitikáját.

Magyarország a Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi rangsorában még rosszabbul teljesített, egy év alatt három helyet rontva ma már csak a 63. Mindezt a tavalyi választási költségvetéssel és állami beruházáscunamival mesterségesen felturbózott gazdaságunknak sikerült produkálnia, miközben a 8,5 milliós Ausztria tavaly már háromszor több GDP-t termelt meg, mint a 9,8 milliós Magyarország.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke