Belföld | népességcsökkenés közlemény
2013. július 22. 12:18

Meg kell állítani a népességcsökkenést!

Az év első öt honapjában 5,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. Ez tragikus, de nem meglepő, mert az Orbán-kormány három éve alatt félmillió éhező gyermek országává váltunk. Egy ilyen kirabolt és elszegényített társadalomban csak a fideszes főurak és a maffiacsaládok engedhetik meg maguknak a gyermekvállalást, a kizsákmányolt többség nem.

Az MSZP a szegények, és kiszolgáltatottak pártján áll. Ezért küzdünk az ellen, hogy a gyermek sorsa már születése pillanatában megpecsételődjön. Nem fogadjuk el, hogy ha valaki szegénynek születik, az Orbán-rezsim kegyetlensége miatt egész életében az is maradjon.

Mi olyan országot akarunk, ahol minden egyes gyermek elérheti álmait.

Ezért kormányra kerülve felszámoljuk a gyermekéhezést; a bölcsődétől az egyetemig biztosítjuk minden gyermek számára a minőségi oktatást; garantáljuk a lehető legjobb egészségügyi ellátást minden gyermeknek.

Eltöröljük a bölcsődei gondozási díjat, bölcsődei és óvodafejlesztési programot indítunk,

Valódi védelmet adunk az anyáknak, hogy visszatérhessenek a munkahelyükre, és kiemelten ösztönözzük és támogatjuk a családbarát munkahelyek létrehozását.

Ez az egyik pillére annak, hogy a magyar népesség csökkenése megálljon, és az itt élők is napról napra jobban élhessenek.

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag