kecelinfo
2014. október 31. 11:37

Megalakult a testület, ahogy még soha

Nem értették a járókelők, hogy mit keres Kecel központjában a rengeteg rendőr, mi szükség van kordonokra, mit keresnek itt tévéstábok. Pedig “csak” összeült Kecel önkormányzata, megalakult a testület.

A ciklus első, alakuló ülése érdekesre sikeredett. A városháza környékén rengeteg rendőr, kordonok, médiastábok, értetlenkedő járókelők, a hivatal előtt pedig a polgármestert támogató, mintegy 20-25 fős tüntető csoport volt látható.

A testületi ülés előtt nem sokkal a tüntetés szervezője, Müller Tihamér tartott beszédet. Itt elhangzott minden: a polgármesterről, a kiszivárogtatóról  és a felvételt készítőről egyaránt, sőt, érthetetlen módon a Hit Gyülekezetét is belekeverte a szónoklatba. (Itt jegyezném meg, hogy Müller úr nincs jól informálva az általa kiszivárogtatónak tartott illető felekezeti hovatartozásával kapcsolatban – a szerk.) Volt szó még a cigányokról és a zsidókról is, bár ezt nem fejtette ki bővebben.

Mindeközben a tér másik oldalán flashmoboztak baloldali politikusok – köztük Király József és Török Zsolt is -, egy mobil hangszóróból játszották be a nyilvánosságra került hanganyagot. Müller, miután befejezte a beszédét, átadta a mikrofont a szólni kívánóknak. Egy köztiszteletben álló keceli hölgy, aki a polgármesterrel szemben bíráló véleményt fogalmazott meg, nem fejezhette be a beszédét, elvették tőle a mikrofont. Körülbelül ezzel vége is lett a “szimpátia tüntetésnek”.

Eközben a városháza dísztermében már elkezdődött az első ülés, a képviselők és a polgármester is letették az esküt. Megvitatták a bizottságokat, majd Haszilló Ferenc polgármester felolvasta nyilatkozatát, mely szerint tovább fog dolgozni, folytatja a megkezdett munkát, és nincs szándékában lemondani.

- Természetesen az elhangzottakért vállalom a magam felelősségét, szavaimat őszintén sajnálom, nem kívánom minősíteni, és ismételten megkövetem azokat, akiket sértettek a gondolataim. Álláspontomat azonban továbbra is fenntartom, az említett felvétel manipulált felvétel.- mondta a politikus.

Haszilló bejelentette azt is, hogy nem a Fidesz színeiben, hanem független polgármesterként fog tovább dolgozni.

Már a választási kampányban érezhető volt Kecelen a feszültség, majd a polgármester-jelöltek közötti minimális szavazatkülönbség tovább fokozta a hangulatot, a választás után meg jött az a bizonyos kiszivárogtatott hangfelvétel, amire az egész magyar sajtó, sőt, jobb és baloldali politikusok egyaránt felkapták a fejüket.

Egy biztos, ez a történet Kecelnek nagyon nem tett jót. Sem a helyieknek, sem a város jó hírének. Sőt! Tovább mélyültek az amúgy is mély árkok, és a jelek szerint remény sincs rá, hogy rövid időn belül megváltozzon a helyzet.

Nagy kérdés, hogy ilyen viszonyok, hangulat, és testületi összetétel mellett hogyan lehet majd sikeres önkormányzati munkát végezni, és hogyan lehet majd a város legnagyobb közelgő eseményét, a Florát sikerre vinni. Sok-sok munkával, békére való törekvéssel, türelemmel biztosan menni fog.

Ezúton kívánunk eredményes, Kecel városát valóban építő, békességteremtő jó munkát a testület minden tagjának!