2012. július 31. 12:41

Megállítatlanul növekvő munkanélküliség

A Fidesz az elmúlt két évben minden fontos társadalmi kérdésben átverte az embereket. A gazdaság erősödés helyett hanyatlásnak indult, a bérek növekedés helyett csökkentek, az árak csökkenés helyett nőttek. A munkanélküliségről nem is beszélve.

Az igazán nagy becsapásnak mind közül az egymillió új munkahelyről szóló ígéret bizonyult, amely ma végleg kipukkadt. A foglalkoztatás még a közmunka osztással történő mesterséges szaporítása ellenére sem éri el a válság előtti szintet. A munkanélküliség pedig megállítatlanul nő, ahelyett, hogy az ígéreteknek megfelelően masszívan csökkenne.

A második Orbán-kormánytól ezért már ”csupán” a munkavállalókat sújtó intézkedéssorozat visszavonását várjuk. A valódi, értékteremtő és értékálló munkahelyteremtést bízzák a következő kormányra, és készüljenek egy a korábbinál jóval konstruktívabb ellenzéki szerepre.

Az MSZP a demokratikus pártok, a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel egyetértésben egy igazságosabb, beruházás- és foglalkoztatásbarát adórendszerre, növekedésösztönző gazdaságpolitikára, valamint biztonságot és esélyegyenlőséget nyújtó egészségügyi és oktatáspolitikára tesz ajánlatot Magyarországnak.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke