mszp.hu | Belföld | nőtagozat gyász
2014. április 14. 12:53

Megállt egy lelkes motor

Továbbvisszük, amit hitvallásaként megálmodott, hiszen az értékek, amelyeket teremtett, örök életűek.

Surányi Józsefné, Erzsike, az MSZP Nőtagozat Országos Elnökségének tagja, a Nőtagozat Veszprém megyei elnöke 2014. április 11-én súlyos betegségben elhunyt.

Megállt a nagy közösség egyik lelkes motorjának szíve. Kiváló ember volt, akinek mindennél többet ért az a fontos küldetés, amely az emberek szeretetéről, az emberekért való tenni akarásról szólt.

Állandó mozgásban volt, örökké szervezett valamit a gyerekeknek, a felnőtteknek, hogy szebb, gazdagabb legyen az életük. Hitvallása volt a másokért való tenni akarás. Fontosnak érezte, hogy a különböző közösségek tagjai, akikért élete során felelős volt, éljenek át sok élményt a programok segítségével.

A veszprémi megyei Nőtagozat elnökeként és az országos elnökségben végzett tevékenysége elismeréseként a legmagasabb kitüntetéssel, Szegfű Díjjal jutalmazta a lelkiismeretes munkáját a Nőtagozat közössége.

A januári vörös sálas akció indításánál is személyesen erősítette a csapatot, s bíztunk abban, hogy velünk együtt végig is tudja csinálni ezt a nemes küldetést. Erzsike lelke végig velünk volt, s utolsó pillanatig bíztatott bennünket a kitartásra, a jó ügy szolgálatára. Még kórházi ágyából is ő küldte az erőt a nehéz küzdelemhez. Pedig a legnehezebb harcot Ő vívta. Az életért küzdött.

A jellegzetesen kedves mosolyú Erzsikét minden közösségben ismerték és szerették. Értéket teremtett, és maradandót alkotott nőtagozati tagként, párttagként, kampánycsapat-tagként – és amit csupa nagybetűvel lehet leírni: BARÁTKÉNT.

Erzsike emberszeretete, szervezőkészsége, nagy lelke és aktív tenni akarása a baloldalért, a baloldali nők mozgalmáért, hiányozni fog csapatból.

MSZP Nőtagozat Országos Elnöksége