Belföld | családpolitika közlemény
2013. október 01. 12:12

Megbukott a Fidesz családpolitikája

A fideszes hazug sikerpropaganda iskolapéldáját mutatta be a Parlamentben Harrach Péter és Soltész Miklós. A két KDNP-s politikus arról csevegett, mennyi mindent tett a kormány három év alatt a nőkért, családokért.

A magyar lakosság azonban pontosan tudja, mit tett a kormány a családokért. Elérte, hogy egyre több család meneküljön külföldre, és szakadjon szét, hogy Orbán negyven adója miatt egyre nőjön a megélhetési költség, hogy a családi adókedvezményt csak a leggazdagabb kevesek igényelhessék, hogy a fideszes tahó kijelentések miatt a magyar nők megalázva érezzék magukat szerte az országban.

A nők foglalkoztatásáról arcpirító hazugságokat mondanak. A KSH adatai szerint a 15-25 éves korosztályt tekintve 2010. június-augusztusban 33 900, idén ugyanebben az időszakban pedig már 41 400 munkanélküli volt. Ez minden KDNP-s matematika könyv szerint is húsz százalékos emelkedés.

A kiugróan magas szám világosan jelzi az Orbán-kormány megbukott család és foglalkoztatáspolitikáját.

Az MSZP a 2014-es kormányváltást követően a nők foglalkoztatásának és megbecsülésének érdekében állami programokkal megakadályozza a többszörösen hátrányos helyzetű nők elszegényedését.

Kiemelten ösztönözzük és támogatjuk a családbarát munkahelyek létrehozását, támogatjuk a rugalmas foglalkoztatási formákat és kikényszerítjük, hogy a nők egyenlő munkáért a férfiakéval egyenlő bért kapjanak.

Kormos Kata
szóvivő