2012. szeptember 05. 08:58

Meggyes Tamás lépjen (le)!

Érthetetlen Esztergom volt első számú polgárának hallgatása, állítólag szeretett városa ügyében. Volt polgármesterként és jelenleg a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjeként tétlenül és szótlanul tűri, hogy szeretett városát (?) a Fidesz vezette kormány végképp tönkretegye.

Mint ismeretes Esztergom képviselő-testülete augusztus utolsó péntekén egyhangúlag fogadta el azt a határozatot, amelyben az állami inkasszó felfüggesztését kérik a nemzetgazdasági minisztertől.

A kérés indoklásakor több képviselő elmondta, hogy Esztergom a fizetésképtelenség szélén áll, a 733 millió forintos inkasszó felfüggesztésével azonban elérhető, hogy a város alapszinten működjön, és végrehajthassa az adósságrendezést.

Az állam 2011 decemberében a város anyagi gondjai miatt átvette az esztergomi intézményeket, de az önkormányzattól inkasszóval leemeli a működtetési költségeiket, ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadták el.

A hatályos törvényi rendelkezés alapján a nemzetgazdasági miniszternek nincs hatásköre arra, hogy felfüggessze az Esztergommal szembeni inkasszót - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI megkeresésére.

Ezúton is felszólítjuk Meggyes Tamást, országgyűlési és önkormányzati képviselőt, hogy befolyását vesse latba a fenti kérdés megoldásában, végre érdemben szólaljon fel az Országgyűlésben, és érje el, hogy Esztergom pénzügyei rendeződjenek. Hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzet kialakulásáért őt és a helyi Fidesz-frakciót felelősség terheli azokért a megalapozatlan döntésekért, aminek következtében a város ilyen jelentős mértékben eladósodott.

Meggyes Tamás lépjen, vagy lépjen le, és adja át a helyét nála érdemesebbnek.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja,