2012. augusztus 21. 10:10

Mégis einstandolják a kórházat

„A kórházak között csak szakmai együttműködésről, nem intézményi egyesítésről van szó”. Az idézetet a békéscsabai és a gyulai kórház kapcsán mondta Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere 2010-ben.

Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy Vantara Gyula nem a békéscsabaiak érdekét képviseli a parlamentben, hanem beáll a kormányt kritika nélkül támogató, mindenre bólogató képviselők közé. Mint azt tette a csekkadó, a telekommunikációs adó a vasúti járatritkítások, a felsőoktatás csonkítása és az oktatási intézmények államosítása ügyében.

Nem a kórházak működésének racionalizálása, az egészségügy reformja ellen emeljük fel hangunkat.

Azt viszont felháborítónak tartjuk, hogy egy budapesti irodából döntsék el egy település kórházának jövőjét és azt, hogy városunk országgyűlési képviselője nem tesz semmit annak érdekében, hogy a kórház önállósága megmaradhasson.

Ha Vantara Gyula nem vette észre, hogy a kórház államosítás következtében ez a sors várhat az egészségügyi intézményekre, akkor alkalmatlan a városunk képviseletére.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének nevében:
Miklós Attila,
elnök