Megszégyeníti a brókerkormányt az Akadémia gyermekéhezés elleni gyűjtése

Megszégyeníti a luxusban élő brókerkormányt, hogy a Magyar Tudományos Akadémia tagjai gyűjtenek felajánlásokat az éhező gyerekek javára. Ez az akció is bizonyítja, mennyire valótlanok azok a fideszes nyilatkozatok, amelyek letagadják, illetve megoldottnak hazudják a gyermekéhezés problémáját.

A brókerkormány annyi pénzt vesz el az emberektől, amennyiből már rég jól lehetne lakatni az összes rászoruló gyermeket. A Fidesz-KDNP azonban még azt a pénzt sem adja oda, amit erre a célra megszavazott: tavaly év végén például több mint 20 milliárdot elvettek a gyermekétkeztetéstől és a KLIK-nek adták, illetve szétosztották a fideszes önkormányzatok között.

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be, amely arra kötelezné a kormányt, hogy már az idei költségvetésben azonnal oldja meg a rászoruló gyermekek egész éves étkeztetését. A gyermekéhezés kérdésében ugyanis számunkra csak egyetlen elfogadható szám létezik: a nulla.

Bangóné Borbély Ildikó
az Országgyűlés népjóléti bizottságának tagja