mszp.hu | rendvédelem
2014. január 30. 09:06

Megvalósítjuk a kormányváltást!

Az MSZP kongeresszusa 2014. január 25-én – a nagyrendezvényt megelőzően – hivatalosan is megválasztotta a miniszterelnök-jelöltet. Az öt párti választási szövetséget egyhangúlag szavazta meg a kongresszus, míg a személyi kérdésben, titkos szavazással 99.7 %-os támogatással döntött Mesterházy Attila mellett, aki így az összefogás miniszterelnök-jelöltje lett.

A széleskörű együttműködésből adódó, megyénket érintő változásokat ismertetve a megyei alelnök elmondta, hogy a 4-es számú, Vásárosnaményi központú választókerületben a DK indít jelöltet, Baka István ügyvéd személyében. A további választókerületekben nem történt változás a képviselőjelölteket illetően.

Kialakult az a csapat, amely a megfelelő program mentén megvalósítja a kormányváltást. – Ez nem cél, csak egy eszköz arra, hogy az emberek életét jobbá tegyük – hangsúlyozta dr. Legény Zsolt.

Megyénk – hátrányos helyzetéből adódóan – még inkább megsínyli azokat az intézkedéseket, amelyeket az Orbán-kormány megvalósít – folytatta. – A kormányváltást már elértük – jelentette ki –, ez a szövetség képes kormányváltást eszközölni, majd humánus, emberközpontú, normális politikával kormányozni.

Orbán Viktor kormányfő évértékelő beszédéről szólva Legény Zsolt megjegyezte: bár értjük Pintér Sándor nyilatkozatát, ami szerint a miniszterelnök úrnak azt jelenti, hogy az egész országban rend van, de ezzel a kijelentéssel nem tudunk egyetérteni.

A Fidesz kormányra kerülése után két héten belül közbiztonságot ígért, ami nem, hogy nem valósult meg, a közbiztonság helyzete inkább romlott. A vidéki településeken a munkanélküliség mellett a legnagyobb probléma a közbiztonság. Azt a félelmet, amivel találkozunk, nem lehet eltüntetni egy Pintér Sándor-kijelentéssel. Sajnos nem a rend irányába mozdult az ország, hanem egy negatív tendencia indult el a Fidesz kormányzása alatt a közbiztonság tekintetében.

A miniszterelnök úr 29.000 tiszthelyettest  10.000 forintos bérkiegészítésben fog részesíteni márciustól, visszamenőleges hatállyal januárig  – emelt ki még egy elemet a tegnapi kormányfői évértékelésből a megyei alelnök, aki megjegyezte, ennyi pénzzel nem lehet kiszúrni a rendőrök szemét. Az a három éves társadalompolitika, amit kormányon folytattak, csökkentette a fizetéseket, kevesebbet tudtak hazavinni a rendőrök is. Azt hiszi a kormányfő, beállítja a rendőröket is a soraiba havi tízezer forinttal, elhúzva a mézesmadzagot előttük? Természetesen minden forintnak, amit az Orbán-kormány visszaad, annak örülünk, de ezzel nem vehetőek meg a rendőrök – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt.