Megvan az MSZP erzsébet- és terézvárosi képviselőjelölt-jelöltje

Megbontotta a rendszerváltás egyik fő vívmányát a kormány az oktatási rendszer átalakításával – mondta el a Klubrádió Szabad sáv című műsorában szerda este Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, aki arról is beszélt, hogy ha szükséges, az MSZP nem zárja ki az együttműködést más ellenzéki pártokkal.

Az államosításon már túl van, ebből pedig egyszer már kijött az ország – mondta el a Klubrádióban Kunhalmi Ágnes az oktatási reform keretében elrendelt iskolaállamosítások kapcsán. Az MSZP elnökségi tagja szerint tragédia, hogy a rendszerváltó miniszterelnök az, aki éppen az államosítás eszközéhez nyúl. Az MSZP-s szakpolitikus úgy látja, hogy előbb-utóbb az oktatási rendszer ebben a formájában össze fog omlani.

Kunhalmi Ágnes szerint megbontotta a kormány a rendszerváltás azon közös vívmányát, amely azon a közmegegyezésen alapult, hogy a helyben lakók saját maguk dönthetnek arról, hogy választott vezetőik a helyi igényeknek megfelelő oktatáspolitikát folytassanak.

A politikus beszélt arról is, hogy a párt nyitva hagyja a lehetőségét egy koalíciós partnerrel való együttműködésre, ha szükséges, de Kunhalmi hangsúlyozta, hogy MSZP színekben szeretne bekerülni a parlamentbe, amennyiben ő lesz a budapesti 5. választókerület – azaz az egész VI. és VII. kerület – képviselőjelölt-jelöltje.

A Szabad sáv című műsor meghallgatható az alábbi linkeken:

1. első rész
  2. második rész