Megyei közgyűlés

Veres János a megyei közúthálózat felújításával kapcsolatban tett napirend előtti felszólalást a mai megyei közgyűlésen. Felvetette, hiába készítette el a szakmai javaslatokat a közútkezelő, az útügyi biztos, aki megyénkben is fideszes politikus, nem szakmai, hanem politikai döntést hozott.

Mára már az is látszik, - mondta, - hogy Tilki Attila meghozta a maga döntéseit, narancsszínű és nem narancsszínű kátyúk javítása ügyében.  A szakmai kritériumokat kellene figyelembe venni, amiket nem írhat felül a politika – hangsúlyozta az MSZP megyei elnöke.

Így olyan utak felújítására nem kerül sor a megyében, ami az elkészült autópályára való feljutást alapozhatná meg, illetve nem került sor olyan útfelújításra sem, ami jelentős átmenő forgalmat bonyolít le a térségünkben. Bár tudjuk az útbiztos vonzalmát a korlátokhoz, - folytatta a képviselő - a közpénz felhasználását jó lenne a szakmailag megalapozott döntések mentén megvalósítani, nem pedig rossz politikai döntések alapján.

A megyei közgyűlésen napirend előtti felszólítást kért dr. Helmeczy László is, aki megerősítve Veres János szavait elmondta, rá kellene csatlakozni minél több helyen az autópályára a megyében is, ehelyett Nyírbogát és Nyírgelse között költenek el néhány százmillió forintot útfelújításra. A politikus hangsúlyozta a térség egyetemes érdeke, nem ezt diktálja.

Majd hozzátette, bár reméltük, elkerüli megyénket a kormányzati földmutyi, sajnos mégsem tudtunk kimaradni belőle. Most készülünk közjegyző előtt felbontani néhány pályázatot, amit úgy utasítottak el, hogy ki sem bontották.  – mondta. Majd azzal folytatta, hogy megkérdezte a közgyűlés vezetőit, mi folyik Újfehértó térségében? Egy szűk kör, az országgyűlési képviselő rokoni köre megkapták a földeket. Nem lehetne már valamihez úgy is hozzányúlni, hogy az elemi tisztesség szabályait betartják? –tette fel a kérdést Helmeczy László, aki kifejtette, ma csak azzal nincs gond, amihez nem nyúl hozzá a kormány.