2011. március 17. 15:34

Mennyibe kerül ez valójában?

Újabb pofon a Fidesztől Dél-Budapestnek - egyeztetés, előzetes vélemények, bármilyen indoklás nélkül módosították Magyarország legnagyobb nemzetközi repülőterének nevét.

Mindezt a Fidesz szokásos eljárásmódja szerint: egyeztetés és párbeszéd nélkül, az általuk gondolt nemzeti együttműködés jegyében.

Miközben valódi egyeztetés helyett az alkotmány ügyében százmilliókért folytatnak kamulevelezést és Tarlós István még az Elvis Presley tér terve kapcsán kierőltetett véleménykutatás eredményét sem tiszteli, egy tollvonással nevezik át az ország légi kapujának komplexumát.

Nem az új névvel van a baj, hanem az eljárással. A Fidesz nem kormányozni akarja Magyarországot, hanem uralkodni rajtunk. Mindent átneveznek, átírnak, hátha addig nem vesszük észre az 1000 milliárdos megszorítást, az egészségügyben teremtett káoszt, a bezárásra kerülő óvodákat és iskolákat, a belháborút a fideszes politikusok között.

Jól mutatja, mennyire törődnek az emberek véleményével, hogy már a parlamenti döntés előtt levették a reptér épületeiről a Ferihegy nevet.

Amiről hallgat a Fidesz: minden útirányjelző táblát ki kell cserélni, minden menetrenden ki kell cserélni a feliratot és minden Budapest által kiadott turisztikai kiadványt újra kell majd gyártatni. Vajon akkor, amikor 1000 milliárdot vesznek el az országtól, amikor a dolgozók 85 százaléka kevesebbet keres, amikor százezerrel nőtt a munkanélküliek száma, akkor tényleg erre kell költeni az adóforintokat? Vajon Ughy Attila és Kucsák László, pestszentlőrinci fideszes képviselők végiggondolták a döntést, mielőtt megnyomták a gombot a Parlamentben? Talán ők fizetik az új táblákat a milliós fizetéseikből?

Várjuk válaszukat!

Szaniszló Sándor,