2011. január 04. 16:50

Mennyit ér a kormányszóvivő frizurája?

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 91.§-a alapján kérdést kívánok feltenni dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter úrnak "Mennyit ér a kormányszóvivő frizurája?" címmel. Kérdésemre írásbeli választ kérek a Miniszter Úrtól, azért tőle, mert e tárgykörben a Kormány tagjai közül ő rendelkezik feladatkörrel.

Tisztelt Miniszter Úr!

Az Ön által vezetett tárca honlapján elérhető, a 85/2010. (III.25.) Korm. rendelet alapján közzétett, nettó ötmillió forintot el nem érő szerződések között szerepel - a vállalkozási szerződések kategóriájában - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak a V.N.A. 2008 Szolgáltató Kft.-vel 2010. szeptember 1. és 2010. december 31. közötti időtartamra kötött szerződése, melynek tárgya "a kormányszóvivő média megjelenéséhez kapcsolódó fodrászati szolgáltatások ellátása a Megrendelő igényei szerint". A szerződéses összeg 128.000 Ft. Ekkora összegért vehetett tehát igénybe Nagy Anna kormányszóvivő fodrászati szolgáltatásokat három hónapon keresztül a fent nevezett cégtől, havi bontásban átlagosan több mint 30.000 Ft-ért.
Tekintettel a kormányprogramban, valamint a kormányzati és kormánypárti kommunikációban is hangoztatott, a takarékos állami működésre vonatkozó vállalásokra, a következőket kérdezem Miniszter Úrtól:

1. Indokoltnak tartja-e, hogy a kormányszóvivő fodrászati igényei az adófizetők pénzéből legyenek finanszírozva?

2. Milyen, az illetményen és a cafetéria-kereten kívül eső szolgáltatásokat biztosít a tárca a vezető beosztású kormánytisztviselőknek, valamint az állami vezetőknek? Kérem ezek tételes megjelölését, a szolgáltatás fajtájának, a szerződések típusának és összegének, valamint a szerződő fél nevének a feltüntetésével - a tárcahonlapon való közzétételtől függetlenül.

Várom megtisztelő válaszát.

Dr. Lamperth Mónika,