mszp.hu | Belföld
2016. január 12. 11:46

Menzareform: 2016 is az ehetetlen ételek éve lesz?

A tavaly ősszel bevezetett fideszes menzareformról két hét után világosan kiderült, hogy nem működik, sőt úgy rossz, ahogy van. Bár hónapok teltek el, mire a kormány is belátta ezt, Selmeczi Gabriella a Népjóléti bizottság decemberi ülésén ígéretet tett rá, hogy még januárban összehívja az illetékes parlamenti képviselőket és a szakma képviselőit a menzarendelet felülvizsgálatára.
Az óvodákban, iskolákban, kórházakban vagy éppen a nyugdíjas otthonokban ma is az ehetetlen receptek szerint készült fogásokat fogják kiosztani, ezért emlékeztetnénk Selmeczi Gabriellát, hogy az általa vezetett bizottság kibővített ülésének összehívása a mai napig nem történt meg. Lehet, hogy Selmeczi Gabriellának most a saját jövője a legfontosabb, az MSZP azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy gyerekek éhesen mennek haza az oktatási intézményekből.

Felszólítjuk a Népjóléti bizottság fideszes elnökét, hogy hívja össze a bizottságot, ne a menzareformot népszerűsítő félmilliárdos kommunikációs kampánytól várja a megoldást, a gyerekek, betegek és idősek nem fogják megszokni az ízetlen ételeket!

Bangóné Borbély Ildikó,
a Népjóléti bizottság tagja