Mesterházy Attila levele Molnár Zsolthoz, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökéhez

Tisztelt Elnök Úr!

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága átlépett egy határt, amikor sajtóhírekre alapozva, egy folyamatban lévő eljárás kapcsán választási kampány céljaira használja azt a hatalmat, amelyet ráruháztak.

Annak az ügynek, amellyel kapcsolatban a bizottság meg kíván idézni, éppen olyan szemlélője vagyok mint bárki más, hiszen nem vettem és nem vehettem részt Simon Gábor „C” típusú átvilágításában és soha nem vezettem és nem felügyeltem a titkosszolgálatokat. Simon Gábor „C” típusú átvilágításának adatait nem ismertem és nem is ismerhettem. Az ügy nemzetbiztonsági vonatkozásairól csak a sajtóból szerzett, egymásnak ellentmondó információkkal rendelkezem – mint minden állampolgár.

Simon Gábor vagyonszerzésével kapcsolatban pedig kizárólag az általa közleményben is leírtakra hagyatkozva nyilatkoztam. Továbbá ezúton is megerősítem, hogy sem én, sem az MSZP Frakció más tagja sem rendelkezik más ország állampolgárságával és  útlevelével sem.
Egyben újra felhívom a kormánypárti képviselők figyelmét arra a kezdeményezésünkre, amelyben azt indítványozzuk, hogy minden országgyűlési képviselőnek törvényben előírt kötelezettsége legyen ilyen nyilatkozat megtétele.

Javaslom, hogy példánkat követve, még a választások előtt, a Fidesz Frakció tagjai is tegyenek hasonló nyilatkozatot.

Az összes rendelkezésre álló eszközzel világossá és egyértelművé tettük álláspontunkat ebben az ügyben, és bízom abban, hogy az erre hivatott hatóságok nem koncepciós eljárást folytatnak, hanem a törvény betűjének megfelelően végére járnak az ügynek és mihamarabb kiderítik az igazságot.

A nemzetbiztonsági bizottságnak minden olyan adat és eszköz a rendelkezésére áll, amely az igazság megismerését lehetővé teszi a számára. Ehhez viszont, a valós helyzetről szóló információkat nem tőlem, hanem a titkosszolgálatoktól kell megkérdeznie a bizottságnak. Annak csak a puszta feltételezése, hogy több információval rendelkezem, mint a hatóságok, vagy a nemzetbiztonsági szolgálatok, álságos, abszurd és hazug.

Vádolom a bizottság azon tagjait, akik aktívan szerepet vállalnak ebben a politikai színjátékban, hogy céljuk nem az igazság feltárása, hanem politikai ellenfelük besározása.
Ez az álságos, hazug, koncepciós és törvénytelen eljárás annak egyik leggyalázatosabb példája, hogy a kormánypártok módszeresen visszaélnek a joggal, politikusaik pedig többségükkel és hivatali hatalmukkal. Meglátásom szerint mindez csak arra irányul, hogy a bizottság törvénytelenül, hatáskörével visszaélve politikai hátrányt okozzon a kormányváltó erő pártjainak és személyesen nekem is.

De ezekkel az eszközökkel sem tudják megállítani a kormányváltó erőket és azt, hogy április 6-a után helyreállítsuk a jogállamiságot Magyarországon.

Mesterházy Attila
elnök-frakcióvezető